Úvodní informace

26.02.2013 21:35

Naše mateřská škola prošla v roce 2010 velkými změnami. V první řadě byla přestěhována z bytového domu do zrekonstruovaných přízemních prostor Základní školy Osůvky. Nadále jsme smíšená jednotřídní mateřská škola. Najdete nás v klidné části obce Konská - Osůvky, obklopené přírodou, kde děti mohou pozorovat jak domácí zvířata na dvorcích a v ohradách, tak se zde mohou setkat s lesní zvěří. Pyšníme se zahradou se vzrostlými stromy, které nám po celý rok vytvářejí příjemnou oázu klidu a pohody. Děti zde využívají zahradní zařízení – skluzavku, pískoviště, kreslící stěnu, hopsadlo aj. a také dlážděnou „cyklostezku“.

Pracujeme dle ŠVP Korálek , který symbolizuje „Život jako šńůrku korálků“, kdy každý v sobě skrývá něco nového, nepoznaného … určitou oblast vzdělání, poznání , zkušeností a poznatků, které spolu souvisí, vzájemně se prolínají a tím se utváří osobnost dítěte.
Od ledna 2011 jsme začali odebírat stravu ze školní kuchyně Nebory. Skladba jídelníčku je vyvážena dostatkem zeleniny,ovoce a tekutin.
Upřednostňujeme každodenní kontakt s rodiči – otevřenost školy.
Veškeré snažení zaměstnanců směřuje k tomu,aby zde bylo dítě maximálně šťastné a spokojené!

—————

Zpět


Kontakt

Marcela Morcinková - vedoucí učitelka

MŠ Osůvky 48, 739 61 Třinec
www.zsmiru.cz


558 335 454